Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024
Συναυλία: Έρωτας στο Μεσοπόλεμο

Η γνωστή ερμηνεύτρια και μουσικός Έρρικα Πατρικίου, συναντιέται ξανά επί σκηνής με τον χαρισματικό ερμηνευτή Χρήστο Κωνσταντόπουλο για μια συναυλία την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στις 21.30 στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής στο Βόλο.

Οι σημαντικότεροι Έλληνες συνθέτες που κράτησαν ζωντανό τον έρωτα με τα υπέροχα τραγούδια τους την εποχή του μεσοπολέμου μέσα απο τη ματιά δυο φρέσκων και πολύ ταλαντούχων  καλλιτεχνών που τους ενώνει η μεγάλη αγάπη για τον Αττίκ, το Γιαννίδη, το Σουγιούλ και των ”μαγικών” όπως λένε μελωδιών τους.

‘’Στων ραντεβού την ερημιά…στα φτωχικά καφενεδάκια, της μιας δραχμής τα γιασεμιά που μας πουλάνε τα παιδάκια’’ είναι η έναρξη της μουσικής παράστασης που έχουν επιμεληθεί με μεγάλη αγάπη και σεβασμό οι δύο καλλιτέχνες.

Η Έρρικα γέννημα θρέμα της πόλης μας με μνήμες πολλές από τον πολυαγαπημένο της θείο τον τενόρο της Λυρικής σκηνής  Αυρήλιο Πατρίκιο ο οποίος ήταν μαθητής του Αττίκ δηλώνει πως ό,τι και να κάνει καλλιτεχνικά, πάντα θα επιστρέφει σε αυτή την εποχή και θα προσπαθεί  να κρατάει ζωντανά αυτά τα αριστουργήματα.

Μεγάλη της αγάπη το παιδικό μουσικό θέατρο που ασχολείται πολύ με αυτό τα τελευταία δύο χρόνια με παραστάσεις που έχουν μεγάλη επιτυχία και αποδοχή από το λιλιπούτειο κοινό…

Με σημαντικές σπουδές πάνω στη μουσική και το τραγούδι και πολύ σπουδαίες συνεργασίες όπως  οι συνθέτες Αντώνης Μιτζέλος και Νότης Μαυρουδής συναυλίες σε όλη την Ελλάδα  και συμμετοχές σε σημαντικές τηλεοπτικές εκπομπές,συνεχίζει την ανοδική της πορεία με βήματα σταθερά.

Ο σπουδαίος ερμηνευτής Χρήστος Κωνσταντόπουλος που έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις ωραιότερες αντρικές φωνές της εποχής μας, έχει συνεργαστεί με μεγάλους Ελληνες συνθέτες όπως ο Γιάννης Σπανός και ο Νότης Μαυρουδής, έχει συμμετοχή στο δίσκο του Νότη Μαυρουδή ‘’στου χρόνου τις καταπακτές’’ και πέρυσι κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο που έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές.

Τους δύο ερμηνευτές συνοδεύει στο πιάνο ο συνθέτης-πιανίστας Ηλίας Χατζόγλου που είναι συνεργάτης τα τελευταια 4 χρόνια της Έρρικας Πατρικίου.

Ο Ηλίας Χατζόγλου ένας χαρισματικός μουσικός με σπουδαίες μελοποιήσεις πάνω σε ποιήματα μεγάλων ποιητών που παρουσίασε μαζί με την Ερρικα  Πατρικίου στο Ιδρυμα Κακογγιάννη και απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές από τον μεγάλο συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη, συνεχίζει να γράφει και να πλαισιώνει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο στο παίξιμο του πιάνου τα ιδιαίτερα και δύσκολα αυτά προγράμματα.

Τη συναυλία διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Βόλου μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων της αποκριάς

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ