Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
Συναυλία και Εργαστήριο από τους Acte Vide (Αθήνα)

H Διεύθυνση Πολιτισμού παρουσιάζει το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00, στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρίας (Χατζηαργύρη με Ρήγα Φεραίου), τους Acte Vide από την Αθήνα, στα πλαίσια του ετήσιου κύκλου εκδηλώσεων πειραματικής μουσικής «Αιχμές» του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Οι «Αιχμές» διοργανώνονται από την Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και διευθύνονται καλλιτεχνικά από τον Ανδρέα Μιμαίο και τον Κωστή Δρυγιανάκη.

Tο ηλεκτροακουστικό ντούο Acte Vide («Κενή Πράξη») σχηματίστηκε το 2006 από τους Γιάννη Κοτσώνη και Δανάη Στεφάνου. Με κεντρικό άξονα τον αυτοσχεδιασμό και τη δημιουργική διερεύνηση του θορύβου, το ντούο πραγματοποιεί συχνά συνεργασίες με ένα ευρύ φάσμα μουσικών, εικαστικών και σκηνοθετών, και έχει στο ενεργητικό του πληθώρα συναυλιών στην Ελλάδα και την Αγγλία, καθώς και συμμετοχές σε μεγάλα φεστιβάλ (Borderline 2013, Ιn Mute 2014, Festival du Film Francophone, Moving Silence, ΜΙR, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ Πολλής Μουσικής, κ.α.). Διοργανώνουν και συντονίζουν εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, όπως και residencies με θέμα τον αυτοσχεδιασμό και τον ηχητικό πειραματισμό. Το πρώτο τους CD με τίτλο Noeud κυκλοφόρησε στην εταιρεία Μoremars το 2011, και οι περισσότερες κυκλοφορίες τους διατίθενται δωρεάν στον ιστότοπο τους.

Οι δυο μουσικοί είναι επίσης γνωστοί στο κοινό τόσο από τη σύμπραξη τους στο χώρο πειραματικής μουσικής Knot Gallery, στην Αθήνα (2009 – 2013), όσο και από τα προσωπικά τους εγχειρήματα. Η Δανάη Στεφάνου είναι επίκουρη Ιστορικής Μουσικολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ενώ ο Γιάννης Κοτσώνης έχει επίσης να επιδείξει δισκογραφία με το σκηνικό όνομα Sister Overdrive.

Η συναυλία θα συμπληρωθεί από ένα εργαστήριο, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαΐου και ώρα 12:00 στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής. To εργαστήριο απευθύνεται σε μουσικούς και μη μουσικούς που ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν ένα όργανο ή αντικείμενο και να φτιάξουν ήχους με αυτό, καθώς και να ακούσουν / παίξουν μουσική μαζί με άλλους ανθρώπους. Οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν μαζί τους όργανα ή οποιοδήποτε αντικείμενο παράγει ήχο. Δεν χρειάζεται κάποια προηγούμενη γνώση ή εξοικείωση με μουσικά είδη, όργανα ή τεχνικές. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στη γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου, Μεταμορφώσεως 1, τηλ 2421039594, μέχρι και το Σάββατο 14 Μαΐου.

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ