Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΠΑΛΕΤΟΥ ΤΗΣ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑΣ ΣΤΟN ΒΟΛΟ

Το Δημοτικό Ωδείο Βόλου της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 1η  Απριλίου 2019 και ώρα 20.30 στο Θέατρο της «Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρίας» Βόλου την  ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΠΑΛΕΤΟΥ ΤΗΣ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑΣ. Ένας από τους βασικούς μουσικούς σταθμούς της συγκεκριμένης ορχήστρας που θα περιοδεύει στο Βελιγράδι, στη Θεσσαλονίκη, και Σκόπια αποτελεί και η πόλη μας, όπου στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ακαδημίας τους με το Δημοτικό Ωδείο Βόλου, θα παρουσιάσουν ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει αυθεντικές συνθέσεις γραμμένες για την Ορχήστρα Πνευστών. Μάλιστα, ένας από τους καλύτερους σπουδαστές της στο τρομπόνι, ο Matej Stih, θα παρουσιαστεί και ως σολίστ στη συναυλία. Μαέστρος της βραδιάς θα είναι ο καθηγητής της Ακαδημίας Andrej Zupan.

Η Ορχήστρα Πνευστών της Ακαδημίας Μουσικής και Μπαλέτου της Λιουμπλιάνας υπό τη διεύθυνση του Andrej Zupan ενώνει τους νέους μουσικούς της Ακαδημίας, που πολλοί από αυτούς, μάλιστα, έχουν κερδίσει σε εθνικούς και διεθνής διαγωνισμούς. Η ορχήστρα έχει παρουσιάσει ένα μεγάλο αριθμό συναυλιών με έργα τόσο μέσα από το ρεπερτόριο της κλασικής μουσικής που είναι ήδη γραμμένα για ορχήστρα πνευστών, όσο και πολλές μεταγραφές. Η ποιότητα της ορχήστρας βασίζεται στη συστηματική δουλειά των νέων μουσικών που δουλεύουν σκληρά για να βελτιώσουν και να εμπλουτίσουν τη γνώση τους.

Η Ακαδημία Μουσικής και  Μπαλέτου της Λιουμπλιάνας  ιδρύθηκε το 1919 και αποτελεί την πρώτη Ακαδημία Μουσικής και Δράματος της Γιουγκοσλαβίας. Από τότε έχει αναπτυχθεί ως ένα από τα καλύτερα μουσικά σχολεία ταλαντούχων νέων μουσικών και χορευτών. Στο πέρασμα των χρόνων πολλοί νέοι καλλιτέχνες έχουν εκπαιδευτεί εκεί, πριν ξεκινήσουν την καριέρα τους ως σολίστ η μέλη μιας Συμφωνικής Ορχήστρας τόσο στη Σλοβενία όσο και σε πολλές άλλες Διεθνής Ορχήστρες, όπως της Φιλαρμονικής της Βιέννης και του Βερολίνου ή της Συμφωνικής της Κολωνίας.

 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ