Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
Συναυλία της Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου

Ένα συναρπαστικό μελωδικό ταξίδι θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το μικρό και μεγάλο κοινό του Βόλου την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 και ώρα 20:30 στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας, από την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Τη διδασκαλία της χορωδίας έχει αναλάβει από το Φεβρουάριο του 2015 ο Νίκος Αδρασκέλας, εξαίρετος μουσικός που τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά στα μουσικά δρώμενα της πόλης μας και όχι μόνο (μαέστρος της «Χορτωδίας», βασικός συντελεστής εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του Ιδρύματος Αγγελική-Χατζηνίκου).

Με ένα σύνολο 60 παιδιών, σπουδαστών και μη του Ωδείου θα παρουσιαστεί επί σκηνής ένα μοναδικό πρόγραμμα με χορωδιακά επεξεργασμένα τραγούδια συνθετών όπως Λαμπελέτ, Χατζηπιερή, Τσαλαχούρη, Μαραγκόπουλου, Χατζιδάκι κ.α). Στο πιάνο θα συνοδεύει η καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Ελένη Βελέντζα.

Ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Ανδρέας Μιμαίος επισημαίνει «τη σημασία της ανάπτυξης των μουσικών ικανοτήτων των παιδιών από τη μικρή τους ηλικία, η οποία γίνεται με τη σωστή καθοδήγηση τόσο στο κομμάτι της εξειδίκευσης των οργάνων, όσο και στο κομμάτι της ομαδικής μουσικής πράξης χαρακτηριστικότερο παράδειγμα του οποίου αποτελεί το μάθημα της χορωδία. Αναπόσπαστο κομμάτι της όλης αυτής δημιουργικής εργασίας αποτελεί ως φυσική συνέχεια και η παρουσίαση του έργου τους στο κοινό.

Η συγκεκριμένη συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής γιορτής της μουσικής που διοργανώνει για ακόμη μια φορά η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ ΒΟΛΟΥ. 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ