Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
Συναυλία Τζαζ του μουσικού συνόλου M.O.T.He (music of the heart)

Eνα μουσικό ταξίδι στον κόσμο της ατμοσφαιρικής σύγχρονης jazz θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι της μουσικής Τζαζ από το μουσικό σύνολο M.O.T.He (music of the heart) την Κυριακή 15 Μαρτίου  2015 στις 20:30 στο Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής . Η  παράσταση διοργανώνεται από τη  Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Το μουσικό σύνολο M.O.T.He, έχει  έντονη παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα όπως jazz festivals και συμμετοχές σε μεγάλες καλλιτεχνικές διοργανώσεις του τόπου αλλά και συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις. Είναι ένα από τα λίγα σύνολα που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις δικές του δυνάμεις και στην ένθερμη υποστήριξη συνεργατών και διοργανωτών. Η ηχητική δύναμη, η εσωτερική ένταση, οι δυναμικές σιωπές, η πολυχρωματικότητα και το συναίσθημα, βρίσκουν πάντα αυτό που ονειρεύονται και διεκδικούν, δίχως κραυγές και θόρυβο: Μια θέση στην καρδιά όλων.

Όπως οι ίδιοι οι μουσικοί περιγράφουν  ¨ αποτελούν μια πρόταση φιλίας σε καιρούς αφιλίας, μέσα από την εξερεύνηση ηχητικών τοπίων, μελωδικών γραμμών και ασύμμετρων ρυθμών. Πρώτα από όλα όμως, είναι μια επίκαιρη φωνή ελευθερίας και μια ακατάπαυστη αναζήτηση της σχέσης μας με το άγνωστο δίχως συμβιβασμούς και όρια, σε εποχές που αυτές οι έννοιες είναι όλο και περισσότερο διεκδικούμενες παρά αυτονόητες, ακόμη και με τα εργαλεία που προσφέρουν οι σύγχρονες ιδεολογικές τάσεις, τα κοινωνικά δίκτυα και η καταλυτική ηλεκτρονική πραγματικότητα.

Η μυστηριώδης, συχνά σκοτεινή μα και πάντα αισιόδοξη και ελπιδοφόρα οπτική της ζωής, μέσα από τους ήχους και τους ρυθμικούς δρόμους, οδηγούν ταχύτατα τον ακροατή στην πιο αυθόρμητη και αβίαστη συμμετοχή και κοινωνία με το υλικό που αγγίζει τις ανθρώπινες χορδές της ύπαρξης του. Σε μια περίοδο βαθύτατης κρίσης, αμφισβήτησης των αξιών, και κάθε λογής ατομικών και συλλογικών αδιεξόδων, η ανάγκη για επανεκκίνηση από τον εσωτερικό άνθρωπο και το πρωτογενές υλικό του που βρίσκονται πια σε μεγάλη συγχύση και κίνδυνο, γίνεται η βαση του εγχειρήματος, κάτι που στην παράσταση αυτή όχι μόνο κυριαρχεί αλλά και απελευθερώνει. Αποκαλύπτει άμεσα στα ηχητικά τοπία της πως οι δρόμοι που αφήνουμε επιπόλαια καθημερινά πίσω μας ήταν πάντοτε η φυσική τροχιά της ψυχής μας που ξεχνάμε να αφουγκραστούμε και γινόμαστε απρόσωπα έρμαια επιλογών από τρίτους, χωρίς χαρακτήρα, παιδικό ενθουσιασμό και ζωή.¨

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ