Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
Συνέδριο Αθλητικής Ψυχολογίας με θέμα «Η Αθλητική Ψυχολογία στην Εκπαίδευση και στον Αθλητισμό»

afisa_phsychology_2014Το Εργαστήριο Αθλητικής Ψυχολογίας του ΤΕΦΑΑ ΠΘ και η Εταιρεία Αθλητικής Ψυχολογίας διοργανώνουν φέτος το 13ο Συνέδριο Αθλητικής Ψυχολογίας (με διεθνή συμμετοχή) στα Τρίκαλα, αυτό το Σάββατο 6/12 και Κυριακή 7/12 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων. 

Το θέμα του Συνεδρίου είναι  «Η Αθλητική Ψυχολογία στην Εκπαίδευση και στον Αθλητισμό»

Στα πλαίσια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν δύο σεμινάρια:

  1. 1)    Σεμινάριο προγραμμάτων Αγωγής Υγείας: Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται κυρίως στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όλων των ειδικοτήτων, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο ενδιαφέρεται για την οργάνωση προγραμμάτων ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. Από το Εργαστήριο Ψυχολογίας της Άσκησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, λειτουργούν διαδικτυακά δύο σχετικά προγράμματα, τα οποία οι εκπαιδευτικοί μπορούν ελεύθερα να χρησιμοποιούν για την οργάνωση ενός προγράμματος στο σχολείο τους. Το ένα έχει τον τίτλο “Δεν καπνίζω – Γυμνάζομαι” και το άλλο «Όχι στο αλκοόλ, Ναι στα σπορ». Το βιωματικό σεμινάριο σκοπεύει στην ανάλυση των σχετικών θεωριών, την καλύτερη πληροφόρηση και ενημέρωση για τις τεχνικές και στρατηγικές που πρέπει να χρησιμοποιεί κανείς σε προγράμματα Αγωγής Υγείας, όπως επίσης και στην παρουσίαση της διαδικτυακής εφαρμογής. Ενδεικτικά, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://research.pe.uth.gr/health/ 
  2. 2)    Βιωματικό σεμινάριο Empowering Coaching™: Το βιωματικό σεμινάριο EmpoweringCoaching™ απευθύνεται σε προπονητές αθλημάτων, φοιτητές φυσικής αγωγής αλλά και αθλητές και θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα μεγιστοποιήσουν την ποιότητα των αθλητικών εμπειριών για κάθε παιδί.

Πως θα παρακολουθήσετε το σεμινάριο

Η μοναδική προϋπόθεση παρακολούθησης των σεμιναρίων είναι η κράτηση θέσεων στο eaps2014@pe.uth.gr και η εγγραφή στο Συνέδριο, την ημέρα έναρξης του Συνεδρίου. Κόστος: 10ευρώ για τους φοιτητές και 20ευρώ για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. 

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους και για το Συνέδριο και τα σεμινάρια. Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα του συνεδρίου: http://research.pe.uth.gr/eaps2014/

 

Το Συνέδριο είναι μια συνδιοργάνωση του ΤΕΦΑΑ ΠΘ, της Εταιρίας Αθλητικής Ψυχολογίας και του Τμήματος Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Τρικκαίων.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ