Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
Τα Χάλκινα της Μακεδονίας στον Βόλο

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Χοροστέκι  E.Δ.Ρ.Α.Μ.Ε  διοργανώνει και σας προσκαλεί στο παραδοσιακό μουσικό δρώμενο τα «Χάλκινα της Μακεδονίας» εν όψει των εκδηλώσεων της Αποκριάς του Δήμου Βόλου, την  Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019. Το δρώμενο θα ξεκινήσει στις 19:30, με σημείο εκκίνησης το  Δημοτικό Ωδείο Βόλου (Μεταμορφώσεως 3). Όλοι οι παραδοσιακού σύλλογοι, με τη συνοδεία της  «Ορχήστρας των Χάλκινων», θα ακολουθήσουν μία πορεία που θα περνά κυρίως από το εμπορικό κέντρο του Βόλου. Θα σταματούν σε διάφορα σημεία χορεύοντας και προσκαλώντας τον κόσμο να συμμετέχει στο γλέντι.

Η πομπή θα κάνει τελική στάση, περίπου στις 21:00, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, όπου θα ακολουθήσει  γλέντι για όλους μέχρι τις 23:00.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής κάθε συλλόγου είναι να έχει μόνο ένα μέλος ντυμένο με παραδοσιακή φορεσιά αντιπροσωπευτική του Συλλόγου, που θα κρατάει το λάβαρο στην πομπή και στο γλέντι. Οι  υπόλοιποι χορευτές –μέλη των συλλόγων θα φορούν τα πολιτικά τους ρούχα. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των μελών. Σας προσκαλούμε να χορέψουμε όλοι μαζί για την παράδοση. Οι Σύλλογοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Νίκο Μούτσελο στο moutselos2@gmail.gr

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ