Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
Τα εύσημα στους χιλιάδες συμμετέχοντες του αγώνα “Τρέχω για τη Φλόγα”
Συγκινιτική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου που έτρεξε, περπάτησε ή συμμετείχε με τη συνδρομή του στον φιλανθρωπικό αγώνα για τη Φλόγα που έγινε για 5η συνεχή χρονιά στη παραλία του Βόλου.
Ο χώρος πλημμύρισε από τους χιλιάδες συμμετέχοντες, και είναι χαρακτηριστικό ότι ο κόσμος ήταν τόσο πολύς, ώστε οι πρώτοι αθλητές τερμάτισαν πριν καν να έχουν προλάβει όλοι οι συμμετέχοντες να περάσουν τη γραμμή εκκίνησης! Οι αριθμοί συμμετοχών εξαντλήθηκαν και τυπώθηκαν νέοι φθάνοντας περίπου στους 2.500!

 

Ο αγώνας εξελίχθηκε σε γιορτή της φιλανθρωπίας και του αθλητισμού. Το συμβολικό ποσό συμμετοχής που ήταν 3 ευρώ, σε συνδυασμό με τη μικρή απόσταση του αγώνα (2 χιλιόμετρα) και το όμορφο κλίμα που δημιουργείται στη διοργάνωση, έφερε χιλιάδες κόσμου στη παραλία που έτρεξε, περπάτησε και έζησε χαρούμενες στιγμές.

 

Αθλητές διακρίσεων μέχρι και Ολυμπιονίκες όπως ο Nίκος Σκιαθίτης, ερασιτέχνες δρομείς, τα μέλη όλων των αθλητικών σωματείων της περιοχής όπως και πολιτιστικών και κοινωνικών συλλόγων, ΑμεΑ, γονείς με καρότσια, άνθρωποι ακόμη και με τα κατοικίδιά τους, επισκέπτες από τις Σποράδες και από γειτονικούς νομούς, όλοι συμμετείχαν στη μεγάλη γιορτή. Ακόμη και όσοι δεν είχαν τη δυνατότητα να τρέξουν ή να παρευρεθούν, αγόρασαν και αυτοί αριθμό για να ενισχύσουν στη Φλόγα. Όλο το ποσό που συγκεντρώθηκε πήγε απευθείας στη Φλόγα Βόλου χωρίς κρατήσεις για κανένα έξοδο.

 

Η διοργάνωση ευχαριστεί όλους τους φορείς, τα σωματεία και τους συλλόγους, τους πολίτες, τις οικογένειες που μετείχαν στο μεγάλο γεγονός.

Διοργανωτές ήταν η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Καρκίνο «ΦΛΟΓΑ» και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου που μετείχε με το σύνολο των εκατοντάδων μελών του. Ο ΣΔΥ Βόλου με τη συμβολή της ομοσπονδίας δρομέων ΕΟΣΛΜΑ-Υ πέρυσι ενίσχυσε τη Φλόγα με 7.000 ευρώ μέσω των συμμετοχών των δρομέων όλης της Ελλάδας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας. Όπως πάντα στην εκδήλωση προσέφέραν εθελοντικά τη βοήθεια τους τα μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων.

Νικητές ήταν όλοι οι συμμετέχοντες, ενώ για την ιστορία, στους άνδρες οι 3 πρώτοι που τερμάτισαν ήταν οι Μάριος Αργύρης, Γιώργος Κολοβός, Γιώργος Τσίρτογλου και στις γυναίκες οι Παρασκευή Γκογκινούδη, Σοφία Μαγγίτση, Γεωργία Ζούζουλα.

Βραβεύτηκε το Σωματείο κινητικά αναπήρων Μαγνησίας Ιππόκαμπος, επίσης ο Ναντίν από το Πακιστάν νεαρός αθλητής του ΓΣ Βόλου που έτρεξε στον αγώνα ενώ έχει ακρωτηριασμένο χέρι.

Το ραντεβού δόθηκε για τον Οκτώβριο του 2018, για μια ακόμη πιο μεγάλη γιορτή της φιλανθρωπίας!

2017_10_08_floga

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ