Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024
Τελετή Έναρξης Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ U18

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΦΗΒΩΝ 2019.

Παρασκευή 26 Ιουλίου, Ώρα έναρξης: 9.00μ.μ. 

Χώρος: Παραλία Βόλου – Ηρώο

9.00μ.μ. Παρέλαση Εθνικών Ομάδων επί της παραλίας, από το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος. Προηγείται η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βόλου, ακολουθούν σημαιοφόροι με τις σημαίες των 16 χωρών και ακολουθούν οι ομάδες συνοδευόμενες από εθελοντή με το σχετικό ταμπελάκι, με την εξής σειρά:

Κροατία – CROATIA

Φινλανδία – FINLAND

Γαλλία – FRANCE

Γερμανία – GERMANY

Μεγάλη Βρετανία – GREAT BRITAIN

Ιταλία – ITALY

Λετονία – LATVIA

Λιθουανία – LITHOUANIA

Μαυροβούνιο  – MONTENEGRO

Ολλανδία – NEDERLANDS

Ρωσία – RUSSIA

Σερβία – SERBIA

Σλοβενία – SLOVENIA

Ισπανία – SPAIN

Τουρκία – TURKEY

Ελλάδα – HELLAS

Ο παρουσιαστής της εκδήλωσης κ. Σωτήρης Πολύζος καλωσορίζει τις ομάδες στα ελληνικά και αγγλικά. 

Ταυτόχρονα με την παρέλαση των ομάδων η Αργώ θα πλέει κατά μήκος της παραλίας παράλληλα με την παρέλαση και θα φωτίζεται από φωτιστικό κανόνι που θα είναι τοποθετημένο σε υπερυψωμένη εξέδρα.

Η παρέλαση των ομάδων μεταδίδεται μέσω κάμερας στο video wall που είναι αναρτημένο στην «πλάτη» της σκηνής.

Οι πρώτες σειρές των καθισμάτων θα κρατηθούν για επισήμους Δήμου Βόλου, Περιφέρειας, Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, FIBA και για παράγοντες του πρωταθλήματος που θα υποδείξουν τα στελέχη της Ελληνικής Ομοσπονδίας. 

Ακολουθούν καθίσματα για τους αθλητές και τους συνοδούς των ομάδων τα οποία για κάθε χώρα θα ξεχωρίζουν από τα ανάλογα ταμπελάκια που θα είναι τοποθετημένα στα ακριανά καθίσματα των σειρών που θα κάθονται οι ομάδες. 

Με την έλευση της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας, ολοκληρώνεται η τοποθέτηση στα καθίσματα και ο εκφωνητής καλωσορίζει το κοινό και καλεί στο βήμα το Δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο για σύντομο χαιρετισμό.

Στη συνέχεια καλεί τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό.

Ακολουθεί χαιρετισμός του εκπροσώπου της ΕΟΚ και στη συνέχεια της FIBA.

Οι χαιρετισμοί εκφωνούνται από τους εκπροσώπους των φορέων στη γλώσσα τους και ακολουθεί σύντομη περίληψη στα αγγλικά ή ελληνικά αντίστοιχα από εκφωνητή.

Με το πέρας των χαιρετισμών, τεχνικοί του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ αποσύρουν το βήμα από τη σκηνή και για τον κενό χρόνο προβάλλεται τρίλεπτο βίντεο παρουσίασης της πόλης του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας.

Με τη λήξη του video ο παρουσιαστής εκφωνεί περιγραφή του καλλιτεχνικού δρώμενου που ακολουθεί και αναφέρει τους βασικούς συντελεστές.

Ακολουθεί ενδεκάλεπτο πρόγραμμα σύγχρονου χορού, aerial dance και break dance. Κατά τη διάρκεια του χοροθεατρικού προγράμματος στο video wall προβάλλεται σχετικό video. 

Στη συνέχεια αποκαλύπτονται μουσικοί (τσελίστες) οι οποίοι ερμηνεύουν live ροκ διεθνείς επιτυχίες (6 λεπτά). Κατά τη διάρκεια των μουσικών κομματιών στο video wall προβάλονται φωτογραφίες και video από το Πρωτάθλημα Μπάσκετ του 2015.

Στη σκηνή ανεβαίνει εκπρόσωπος της FIBA και αναγγέλλει την έναρξη του πρωταθλήματος. 

Ακολουθούν τρία λεπτά πυροτεχνημάτων συνοδεία σύγχρονης μουσικής από τους τσελίστες.

poster-basket

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ