Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024
Το Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου CineDoc Kids στον Βόλο

Το Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών CineDoc Kids, με προβολές στο Μέγαρο Μουσικής και στον κινηματογράφο Δαναό, θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά στον Βόλο.

Οι ταινίες του CineDoc Kids θα προβάλλονται τις Κυριακές του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου στις 11.30, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», σε συνδιοργάνωση με την Δ/νση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, ακολουθούμενες πάντοτε από δράσεις και εργαστήρια, εμπνευσμένα από την θεματική της εκάστοτε ταινίας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να επισκεφτεί την σελίδα του CineDoc Βόλου στο Facebook.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, ώρα 11.30, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ για όλη την οικογένεια «Αλντάμπρα: Κάποτε στο Νησί», που αφηγείται την ιστορία των απίστευτων ζώων που κατοικούσαν πριν 5.000 χρόνια στο δεύτερο μεγαλύτερο κοραλλιογενές νησί του πλανήτη μας, Aldabra, στις Σεϋχέλλες. Με την αφήγηση του γνωστού ηθοποιού Pierce Brosnan και συναρπαστικές εικόνες. Στα αγγλικά, με ελληνικούς υποτίτλους, η ταινία είναι κατάλληλη για παιδιά 8 ετών και πάνω, λόγω υποτίτλων.

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, ώρα 11.30, θα προβληθεί το «Διπλός Μπελάς»- μια ταινία περιπέτειας, πολωνικής παραγωγής, κατάλληλη για παιδιά από 8 ετών. Η δωδεκάχρονη Julka ζει σε οικοτροφείο και δυσκολεύεται να κάνει φίλους. Υποχρεώνεται να περάσει το καλοκαίρι της με την ιδιόρρυθμη θεία της στη Βαρσοβία. Όταν όμως ληστεύουν το σπίτι της θείας της και μερικά πολύ σημαντικά έγγραφα χάνονται, η βαρετή ζωή της Julka παίρνει άλλη τροπή. Στα πολωνικά, με ελληνικούς υποτίτλους, η ταινία είναι κατάλληλη για παιδιά 8 ετών και πάνω, λόγω υποτίτλων.

Τέλος, την Κυριακή 10 Μαρτίου, ώρα 11.30, θα προβληθεί μια ταινία για λίγο μεγαλύτερα παιδιά (από 9 ετών) και για εφήβους, το «Η Αόρατη Sue». Μετά από ένα ατύχημα στο εργαστήριο της μητέρας της, η 12χρονη Sue αποκτά την ικανότητα να γίνεται αόρατη. Λίγο αργότερα όμως η μητέρα της απαγάγεται κι έτσι αποφασίζει να αναλάβει η ίδια δράση, παρέα με τους νέους ιδιαίτερους φίλους της. Στα γερμανικά, με ελληνικούς υποτίτλους.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ