Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
“Το καρναβάλι των ζώων” του Camille Saint Saens

Δύο μοναδικές μουσικοχορευτικές παραστάσεις θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το μικρό και μεγάλο κοινό του Βόλου στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στις 20:00 και την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 12:00. Η ζωολογική φαντασία του Camille Saint Saens το «Καρναβάλι των ζώων», ζωντανεύει με ένα πολύ ιδιαίτερο πάντρεμα της μουσικής και των παραστατικών τεχνών. Τρεις μεγάλες δυνάμεις του Πολιτισμού, το Δημοτικό Ωδείο Βόλου (Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δημοτικού Ωδείου), η  Δημοτική  Σχολή Χορού (χορός) και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου (αφήγηση) συντονίζονται επί σκηνής για να προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα.

Πρόκειται για μία χιουμοριστική ορχηστρική σουίτα που ο Γάλλος συνθέτης Saint Saens έγραψε το 1886 όταν οι μαθητές του, του ζήτησαν να  συνθέσει κάτι ανάλαφρο και διασκεδαστικό. Ο ίδιος, μάλιστα, το παρουσίασε μέσα σε ένα στενό κύκλο ακροατών. σε δύο μόνο ιδιωτικές παραστάσεις και ποτέ σε κάποια δημόσια συναυλία γιατί φοβόταν πως αυτή η «για πλάκα» σύνθεση  θα χαλούσε το πορτρέτο του ως σοβαρού συνθέτη. Το έργο εκδόθηκε αφού πέθανε, το 1921, είχε τη πρώτη του δημόσια εκτέλεση το 1922 και η ειρωνεία της τύχης είναι ότι το έκανε ένα από τα πιο δημοφιλή και αναγνωρίσιμα κομμάτια του Γάλλου ρομαντικού συνθέτη. «Στο καρναβάλι τα ζώα κάνουν πάρτι και οι καλεσμένοι καταφθάνουν, καθένας με την πόζα του…..»

Η συναυλία  πραγματοποιείται στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ και θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. 

 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ