Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024
Το Μουσείο της Πόλης του Βόλου φιλοξενεί τη Διεθνή Ακαδημία Μουσείων του Βρετανικού Συμβουλίου

Στο πλαίσιο του προγράμματος Transforming Future Museums, που διοργανώνει το British Council, σε συνεργασία με πολιτιστικούς οργανισμούς από την Ελλάδα και την Βρετανία και υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Έλληνες επαγγελματίες (Local Trainers) του χώρου ανέλαβαν να υλοποιήσουν μια σειρά σεμιναρίων σε τοπικά μουσεία και πολιτιστικούς χώρους  σε ολόκληρη την Ελλάδα (Regional Hubs).
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 26 – 28 Ιανουαρίου 2018 στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών και του Βρετανικού Συμβουλίου. Τα μαθήματα αφορούν τις θεματικές ενότητες:   “Χρηματοδότηση και ανάπτυξη οικονομικών πόρων και “Ανάπτυξη νέου κοινού.
Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη και η βελτίωση των απαραίτητων δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού των μουσείων προκειμένου να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του αύριο, να συμβάλουν στη «μεταμόρφωση» των οργανισμών τους σε δυναμικά κύτταρα βιώσιμης πολιτιστικής, κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης και να αποκτήσουν μία πιο εξωστρεφή προσέγγιση τόσο με το κοινό, όσο και ως προς τις μεταξύ τους συνεργασίες.
Πληροφορίες για τη διαδικασία αιτήσεων συμμετοχής καθώς και λεπτομέρειες για πρακτικά ζητήματα μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:  Transforming Future Museums

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ