Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
Το σπίτι – μουσείο της Χρυσούλας Ζώγια ανοίγει με αφορμή την Ημέρα των Μουσείων

Την Πέμπτη 18 Μαΐου και ώρα 7.00 με 9.00 το απόγευμα το Μουσείο Πινακοθήκη της Χρυσούλας Ζώγια στη διασταύρωση των οδών Ανθ. Γαζή και Βλαχάβα, θα είναι ανοικτό  με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το Μουσείο παρέμεινε κλειστό λόγω εργασιών συντήρησης και στεγανοποίησης της στέγης και η επαναλειτουργία του εντάσσεται στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Το διάστημα αυτό η Δ/νση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου σε συνεργασία με την εικαστικό και διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Έρρικα Γκουτενσβάγκερ προχώρησε σε επανέκθεση των συλλογών του.

Η νέα έκθεση είναι προσαρμοσμένη στον χώρο μιας αστικής μετασεισμικής οικίας του Βόλου και υπηρετεί την επιθυμία της ζωγράφου «για διατήρηση και προβολή του έργου μου, που μέσα κρύβεται η Ωραία Ψυχή μου», όπως ανέφερε στο ιδιόχειρο συμπλήρωμα της διαθήκης της, με την οποία δώρισε το σπίτι στον Δήμο Βόλου.

Το απόγευμα της Πέμπτης το Μουσείο θα ανοίξει με την υποστήριξη του Συλλόγου «Πολίτες για το Μουσείο της Πόλης του Βόλου», ο οποίος εδρεύει στο ισόγειο της οικίας.

Επίσης, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων το Μουσείο της Πόλης του Βόλου θα λειτουργήσει το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου από τις 10.00 έως τις 14.00 με ελεύθερη είσοδο.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ