Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
«Το ταξίδι της ζωής μου από το 1924 …». Παρουσίαση του ημερολογίου ζωής του εγγλεζονησιώτη Ν. Κουρούμαλου στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου

Παρουσίαση του ημερολογίου ζωής του εγγλεζονησιώτη Ν. Κουρούμαλου στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 7.00 μ.μ. στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου (Φερών 17, Παλιά) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου –  ημερολογίου του Νίκου Διον. Κουρούμαλου «Το ταξίδι της ζωής μου από το 1924 …». Η εκδήλωση κλείνει την έκθεση «30 χρόνια Εγγλεζονήσι», που οργάνωσαν στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου η Δ/νση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι».

Ο Νίκος Κουρούμαλος (1924 – 2016), εγγλεζονησιώτης στην καταγωγή, έζησε τα δύσκολα χρόνια (Προσφυγιά, Πόλεμο, Κατοχή, Εθνική Αντίσταση, Εμφύλιο) με τιμιότητα, εργατικότητα και υπευθυνότητα ως άνθρωπος και ως οικογενειάρχης. Χαρακτηριστική υπήρξε η πνευματική του διαύγεια και η καθαρή του μνήμη ως το τέλος της ζωής του. Οι αφηγήσεις του αφορούν ιστορικά γεγονότα και ημερομηνίες της νεότερης ιστορίας μας και γραμμένες απλά χωρίς φτιασιδώματα και σκοπιμότητες έχουν ιδιαίτερη αξία.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο επιμελητής της έκδοσης του ημερολογίου Δημήτρης Κωνσταντάρας – Σταθαράς, εκπαιδευτικός, συγγραφέας – ιστοριοδίφης και η πρόεδρος του Συλλόγου Εγγλεζονησιωτών Ουρανία Σταματιάδου, φιλόλογος. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα. Κείμενα θα διαβάσει ο γραμματέας του Συλλόγου Εγγλεζονησιωτών Γιάννης Παπανικολάου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ