Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024
Το βιβλίο «Μια θάλασσα, δύο πατρίδες» παρουσιάζει στον Βόλο o συγγραφέας του Χριστόφορος Σεμέργελης. Την Πέμπτη 3 Ιουνίου 8.30 μ.μ. στην αυλή του κτηρίου Σπίρερ

Το βιβλίο του με τίτλο «Μια θάλασσα, δύο πατρίδες» θα παρουσιάσει στο Βόλο ο συγγραφέας Χριστόφορος Σεμέργελης την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 στις 8.30 το βράδυ στην αυλή του κτηρίου Σπίρερ (Μικρασιατών 81) στο πλαίσιο ανοικτών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης. Η παρουσίαση θα γίνει από τον ίδιο τον συγγραφέα που στη συνέχεια θα συνομιλήσει με το κοινό για το βιβλίο και το θέμα του αφορά την εποχή των εξεγέρσεων κατά του τουρκικού ζυγού στο Πήλιο. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Το βιβλίο «Μια θάλασσα, δύο πατρίδες» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κέδρος» και έχει περάσει στη δεύτερη ανατύπωσή του αφορά στην περιπέτεια ενός νεαρού Έλληνα, που ξεκινά από τη Σμύρνη στο πλαίσιο αποστολής για τη διαφύλαξη αρχαιολογικών ευρημάτων στην περιοχή του Βόλου στα 1878. Στην προσπάθειά του αυτή ο κεντρικός ήρωας θα βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα στο επαναστατημένο Πήλιο, θα λάβει μέρος σε μάχες, θα δώσει μάχη για τη ζωή του, θα συναντηθεί με πραγματικά πρόσωπα, θα συνδεθεί με τον θρυλικό Άγγλο δημοσιογράφο που κάλυπτε τα γεγονότα, θα ερωτευθεί μια γενναία κοπέλα από τη Μακρινίτσα. Ο λεβαντίνος τυχοδιώκτης θα προσπαθήσει να σταθεί όρθιος σε έναν κόσμο που καταρρέει και αναγεννάται ισορροπώντας ανάμεσα σε δυο πατρίδες, τον Βόλο και τη Σμύρνη, που τις συνδέει η θάλασσα του Αιγαίου πελάγους.

Ο Χριστόφορος Σεμέργελης γεννήθηκε το 1979 και μεγάλωσε στο Βόλο. Είναι παντρεμένος με τη Χρύσα Σιγανού και έχουν ένα γιο. Από το 2000 εργάζεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ενώ συνεργάζεται σε σταθερή βάση με την εφημερίδα «Θεσσαλία». Το βιβλίο «Μια θάλασσα, δύο πατρίδες» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Έχει γράψει επίσης τρία διηγήματα με τα οποία έχει λάβει μέρος σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς των εκδόσεων «I Write.gr» και τα οποία με το γενικό τίτλο «Ιστορίες του τόπου μας» απέσπασαν ισάριθμα βραβεία σε Διδυμότειχο (2017), Νάουσα (2018) και Δράμα (2019).

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ