Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
Τουρνουά Χάντμπωλ Δημοτικών Σχολείων Βόλου
 
Την Τρίτη 4 και την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες για το τουρνουά χάντμπωλ δημοτικών σχολείων, σε συνεργασία της Διεύθυνσης Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και της Ο.Ε.Σ.Α. (Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αγώνων) Μαγνησίας. Οι φετινοί αγώνες ήταν διαφορετικοί από τις προηγούμενες χρονιές. Με κεντρικό μότο «Όλοι θέλουν να παίζουν και όχι να βλέπουν» πραγματοποιήθηκαν αγώνες χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, χωρίς νοκ άουτ, αφού όλες οι ομάδες έπαιξαν τρείς αγώνες συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο όλοι οι μαθητές.
Στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΚ διαμορφώθηκαν ειδικά για τους αγώνες αυτούς δύο μίνι γήπεδα, όπου τα σχολεία συμμετείχαν σε ομίλους των τεσσάρων ομάδων αγωνιζόμενες μεταξύ τους χωρίς το άγχος της ήττας, και την ισότιμη συμμετοχή όλων των μαθητών.
Τα παιδιά έπαιξαν (211 στο σύνολο), διασκέδασαν και ένιωσαν την χαρά και μόνο του παιχνιδιού, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό ειδικά αυτή την εποχή. Χάρις στην πολύ καλή συνεργασία της ΟΕΣΑ, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και την ουσιαστική και καθοριστική οργάνωση και  παρουσία των καθηγητών φυσικής αγωγής των φορέων, πραγματοποιήθηκε αυτή η πρώτη και διαφορετική αθλητική γιορτή. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί η καθοριστική βοήθεια των συλλόγων του Κένταυρου Αγριάς και του Εύρυτου Βόλου με τη συμμετοχή των μελών τους ως διαιτητές των αγώνων.
Οι διοργανωτές ευχαριστούν όλα τα δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν, καθώς και τους γυμναστές που στήριξαν τη προσπάθεια αυτή, ενώ το νέο ραντεβού δίνεται στις 4 & 5 Μαρτίου στο Εκθεσιακό Αθλητικό Κέντρο Δήμου Βόλου με τους αγώνες καλαθοσφαίρισης. 
 
Τα σχολεία που συμμετείχαν:
 
32ο Βόλου, 17ο Βόλου, 1ο Βόλου, 4ο Βόλου, 5ο Βόλου, 12ο Βόλου, 7ο Βόλου, 8ο Βόλου, 10ο Βόλου, 2ο Βόλου, 3ο Βόλου, 9ο Βόλου.
κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ