Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
Β΄ Κύκλος ομιλιών της Κοινωνικής Υπηρεσίας Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-.ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Β΄ Κύκλος ομιλιών της Κοινωνικής Υπηρεσίας Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-.ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

                    Τα τμήματα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας, εκπληρώνοντας το στόχο της  ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των παιδιών που φοιτούν στα τμήματα των παιδικών σταθμών, των γονέων τους και του ευρύτερου οικογενειακού περιβάλλοντός τους, ολοκλήρωσε το δεύτερο κύκλο ενημερωτικών ομιλιών για την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα αγωγής και ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης. Ο δεύτερος κύκλος πραγματεύτηκε τα εξής θέματα:

Θέμα 1ο  «Αναπτυξιακά ορόσημα παιδιών προσχολικής ηλικίας – Απαντήσεις στους προβληματισμούς των γονέων για την φυσιολογική ανάπτυξη του παιδιού τους», με ομιλητές τους κ.κ .Ν. Ζυγούρη, Διδάκτορα Κλινικής Νευρο-ψυχολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Α. Καραμπίνη Λογοθεραπέυτρια. Ημερομηνίες διεξαγωγής: 28/11/2014  παιδικός σταθμός  Αρίονας, 19/12/2014  παιδικός σταθμός Ορφέας, 30/1/2015  παιδικός σταθμός Ιάσονας,  27/2/2015  παιδικός σταθμός Αίολος.

Θέμα 2ο   «Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του παιδιού μέσω της αυτονομίας του» με ομιλήτρια την κ. Ε. Εκμεκτζιάν Διδάκτωρα Ψυχολογίας Εκπαίδευσης στην Αφηγηματική Θεραπεία.Ημερομηνίες διεξαγωγής :    18/ 1 / 2015   παιδικός σταθμός  Νεφέλη, 18 2 / 2015 παιδικοί σταθμοί  2ος & 3ος Ν. Ιωνίας.

Θέμα 3ο «Το άγχος είναι ένα συνηθισμένο συναίσθημα που ξεκινά από την παιδική ηλικία», με ομιλητή τον ψυχίατρο κ. Κ. Σταμούλη. Ημερομηνίες διαξαγωγής :  25 / 2 / 2015   παιδικός σταθμός  Αγριάς.

Θέμα 4ο «Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της αυτοπαρακίνησης στα παιδιά προσχολικής ηλικίας» με ομιλητές  τους κ.κ. Καραμανλή Αγλαΐα και Σεραφείμ Κατοίκο. Ημερομηνίες διεξαγωγής : 26 / 3 / 2015  παιδικός σταθμός Αγριάς

            Παράλληλα οι ομιλητές – συντονιστές,  Κοινωνικοί Λειτουργοί, κ. Αίγλη Καραμανλή και κ.Σεραφείμ Κατοίκος, ενημέρωσαν για το σύνολο των δράσεων του τμήματος κοινωνικής μέριμνας, και δεσμεύτηκαν για την πραγματοποίηση  και επόμενου κύκλου  με ανάλογο θέμα ενδιαφέροντος το οποίο θα προκύψει από τις ανάγκες και τις προτεραιότητες τις οποίες θα θέσουν τόσο οι γονείς όσο και το εκπαιδευτικό προσωπικό .     

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ