Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
Βιωματικές Δράσεις του τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και ενηλίκων

Στα πλαίσια παρουσίασης έργου με την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής περιόδου 2017 – 2018, το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, διοργανώνει εκδηλώσεις που αφορούν τα τμήματα Ψηφιδωτού και Κεραμικής και θα πραγματοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους.

 

  • Ανοικτή παρουσίαση του μαθήματος του Ψηφιδωτού, όπου οι μαθητές των δύο τμημάτων του εργαστηρίου, θα προσπαθήσουν να φέρουν σε επαφή το κοινό του Βόλου με την τέχνη του Ψηφιδωτού, μέσα από μία βιωματική διαδικασία, που θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 και ώρα 17:00 .

Υπεύθυνη επιμορφώτρια του εργαστηρίου είναι η Καλλιόπη Λάκκα, ψηφιδογράφος.

 

  • Καμίνι από χαρτί – ψήσιμο ανοικτής φωτιάς. Μία εκδήλωση όπου οι μαθητές των τριών τμημάτων Κεραμικής με το δάσκαλό τους και φυσικά όλους τους φίλους της Κεραμικής, προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθήσει και να γνωρίσει τον τρόπο κατασκευής καμινιού ανοικτής φωτιάς από χαρτί καθώς και το ψήσιμο κεραμικών με παραδοσιακό τρόπο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του εργαστηρίου Κεραμικής στο Κάραγατς ( Ολυμπιονίκη Αγνώντα – Κουρουνιώτη ), τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 (από τις 16:00 και μετά).

Υπεύθυνος επιμορφωτής του εργαστηρίου είναι ο Στέργιος Γουδίνης,         κεραμίστας.

Πληροφορίες στον «ΔΙΑΥΛΟ», Σκενδεράνη 11, τηλ.2421025363

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ