Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην Δημοτική Σχολή Χορού

«Χορός, η κρυμμένη γλώσσα της ψυχής» M.Graham

Η Δημοτική Σχολή Χορού της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, στα 29 χρόνια επιτυχημένης πορείας της, με την ποιοτική και συγκροτημένη διδασκαλία των άρτια καταρτισμένων και διπλωματούχων καθηγητριών της, έχει κατορθώσει να γίνει πρέσβειρα της  τέχνης της Τερψιχόρης στην πόλη . Η ορχηστική τέχνη στη Δημοτική Σχολή Χορού καλλιεργείται και διδάσκεται σωστά, μεθοδευμένα και συμβαδίζει με τις σύγχρονες τάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό προσπαθώντας  να ανεβάζει τον πήχη κάθε χρόνο όλο και πιο ψηλά. Είναι αναγνωρισμένη από το Υπ.Πο και καλύπτει όλες τις βαθμίδες της ερασιτεχνικής εκπαίδευσης ( τη μόνη υπάρχουσα βαθμίδα πριν τις σπουδές σε Ανώτερες Eπαγγελματικές Σχολές Χορού) σε εγκαταστάσεις ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Κυριότερος στόχος είναι, εκτός του να παρέχει τη σωστή εκπαίδευση και προετοιμασία σε όσους θελήσουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το χορό , όλα τα παιδιά να γνωρίσουν αυτή την εκπληκτική και πολύπλευρη τέχνη. Να γυμναστούν, να διορθώσουν σωματικά προβλήματα, να κερδίσουν  συντονισμό  και σωστή στάση σώματος. Να εκφραστούν και να δημιουργήσουν μέσα από τη συνεργασία με την ομάδα κερδίζοντας αυτοέλεγχο, πειθαρχία και αποκτώντας επιμονή και υπομονή για την επίτευξη οποιουδήποτε στόχου. Πολλοί μαθητές της σχολής συνέχισαν τις επαγγελματικές τους σπουδές κάνοντας καριέρα ως καθηγητές/τριες και χορευτές/τριες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι μαθητές  της Σχολής ,παιδιά και ενήλικες, καθώς και οι επαγγελματίες συμμετέχουν ενεργά στις παραγωγές της Δ.Σ.Χ και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου ενισχύοντας έτσι τη σκηνική τους εμπειρία, μέρος αναπόσπαστο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Τις περσινές παραστάσεις της σχολής  «Το καρναβάλι των ζώων» (σε συνεργασία με τη Συμφωνική ορχήστρα νέων) , «Ναζρατού» και «Σύγχρονες όψεις και απόψεις ΙΙ» τις παρακολούθησαν πάνω από 1500 θεατές.

 

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν φέτος είναι:

Χορευτική Προπαιδεία-Μουσικοκινητική  Αγωγή :Για παιδιά από 3-5 χρονών. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον ρυθμό, τις δυνατότητες του σώματός τους και την δημιουργία μέσω παιχνιδιού και διασκέδασης σε συνδυασμό με τις καλύτερες εκπαιδευτικές μεθόδους για χορό και κίνηση.

Κλασσικός Χορός ( Σύστημα  Vaganova). Για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Από μικρή ηλικία τα παιδιά μυούνται στον κόσμο του μπαλέτου αποκτώντας τις απαραίτητες βάσεις για όλα τα άλλα είδη χορού. Στους ενήλικες προσφέρει μια ολοκληρωμένη γύμναση μέσω μιας τεχνικής χορού που κουβαλάει αιώνες έρευνας και μεθοδολογίας.

Σύγχρονος Χορός ( Limon-Release). Για εφήβους και ενήλικες..  Ο σύγχρονος χορός έχει τη δική του τεχνική και μεθοδολογία. Η κίνηση στο σύγχρονο χορό είναι πιο απελευθερωμένη και ρευστή και εμπεριέχει όλες τις ποιότητες και δυναμικές. Χρησιμοποιεί στοιχεία από διάφορες τέχνες, όπως θέατρο, ακροβατικά, ζεν, τεχνικά μέρη πολεμικών τεχνών κ.ά.  Ο σύγχρονος χορός ως αντισυμβατική μορφή τέχνης δεν δέχεται περιορισμούς στη μορφή του ανθρώπινου σώματος.

Φυτώρια -Τμήματα Επαγγελματικής Κατεύθυνσης. Προετοιμασία Εξετάσεων για το Υπουργείο  Πολιτισμού. Πρόκειται για τμήματα μέσω των οποίων, με εντατική εκπαίδευση στον κλασσικό και σύγχρονο χορό μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ανώτερες επαγγελματικές σχολές.

 Barre à terre. Είναι μια ήπια μορφή εκγύμνασης του σώματος, ένας συνδυασμός από στοιχεία που δανειζόμαστε από τον κλασσικό και σύγχρονο χορό, εμπλουτισμένα με διατάσεις μυών. Γυμνάζει και δυναμώνει το σώμα ενώ ταυτόχρονα το άτομο κερδίζει την ψυχική ευεξία που μόνο ο χορός δίνει. Απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να διατηρήσουν τη φόρμα τους αλλά παράλληλα αποτελεί εισαγωγή για όσους επιθυμούν να μυηθούν στο χορό καθώς και συμπληρωματική άσκηση για όσους είναι ήδη μυημένοι.

Ενώ, από φέτος προγραμματίζεται να λειτουργήσουν, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών τα εξής νέα τμήματα:

Creative  Modern Dance για παιδιά δημοτικού όπου θα γνωρίσουν και θα διδαχτούν σύγχρονες μορφές σωματικής έκφρασης και χορού

Latin και Ευρωπαϊκών  Χορών για εφήβους και ενήλικες.

 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ