Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΗΣ (ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΟΣΕ)

 

Ολοκληρώθηκε η  εντυπωσιακή  τοιχογραφία, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Βόλου «Ιάσων Ζηργάνος» του αθλητικού συγκροτήματος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρο Βόλου, στη Νέα Δημητριάδα. Tη θέα της απολαμβάνουν ήδη οι πολίτες  εκφράζοντας πολύ θετικά σχόλια. Η υλοποίηση  της τοιχογραφίας εντάσσεται στο πλαίσιο της μοναδικής συνεργασίας που εγκαινίασε ο Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Δήμου Βόλου,  από τη φετινή χρονιά, με την ομάδα Urbanact και περιλαμβάνει την ολοκλήρωση δύο δημόσιων τοιχογραφιών στο Κολυμβητήριο και στο Μουσείο της πόλης. Δημιουργός της  τοιχογραφίας του Κολυμβητηρίου είναι ο καλλιτέχνης Same84, γνωστός και από την επιδαπέδια τοιχογραφία του για τον Αντεντοκόμπο. Ο ίδιος έχει καλλιτεχνήσει τα προηγούμενα χρόνια πολλές τοιχογραφίες και σε σχολεία της πόλης μας στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια» που υλοποιεί η Urbanact ανά την Ελλάδα. Επίσης έχει συμμετάσχει στις τοιχογραφίες που υλοποιήθηκαν στα Παλιά και πέρσι στο λιμάνι της πόλης μας.

Η Urbanact είναι διάσημη ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις μεγάλες δημόσιες τοιχογραφίες της και αρκετά έργα της έχουν στολίσει την πόλη μας, σε σχολικά κτίρια, στο λιμάνι, στα παλαιά κ.α.

Η Δεύτερη τοιχογραφία θα ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα,  στην εξωτερική επιφάνεια-τοιχείο του ΟΣΕ απέναντι από το Μουσείο της Πόλης. Παράλληλα  ο Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Δήμου Βόλου  θέτει υπό την αιγίδα του και στηρίζει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Urbanartventures II” το οποίο φέρνει στην πόλη μας η Urbanact  από 10 έως 21 Σεπτεμβρίου και στο οποίο θα συμμετέχουν 30 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό από τις χώρες Δανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Σερβία, Ισπανία και Γερμανία.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σαν στόχο του την ανάπτυξη και διάδοση της τέχνης της δημόσιας τοιχογραφίας η οποία μπορεί να συμβάλει, πέρα από την  αισθητική αναβάθμιση και “ανάπτυξη” του αστικού τοπίου και στην προώθηση σημαντικών κοινωνικών αξιών, την ενθάρρυνση των νέων για ενεργά μέλη της κοινωνίας.

Όλες οι τοιχογραφίες είναι “ανοιχτές” στο κοινό, το οποίο μπορεί  να παρακολουθεί ζωντανά την υλοποίησή τους και να συνομιλούν με τους καλλιτέχνες ενώ θα ανακοινωθούν και οι ημερομηνίες όπου σε συγκεκριμένες επιφάνειες θα μπορούν να συμμετέχει και το κοινό.

Για πληροφορίες και για την εξέλιξη των έργων μπορείτε να επισκέφτεστε την ιστοσελίδα της urbanact: urbanact.gr

 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ